Uveitt ved aksial spondyloartritt

Uveitt (regnbuehinnebetennelse) er en betennelse i uvea, som er det mellomste laget av øyet. Uveitt gir symptomer som rødt og smertefullt øye, ubehag, overfølsomhet for lys, uklart syn, tåreflod.

Uveitt er en av de vanligste komplikasjonene ved aksial spondyloartritt. Andelen av pasienter med aksial spondyloartritt som får uveitt varierer mellom 20-40%.

Ubehandlet uveitt kan føre til alvorlige komplikasjoner som grønn stær, grå stær eller blindhet. Derfor er det viktig å oppsøke lege raskt hvis du mistenker at du har uveitt.

Uveitt behandles med betennelsesdempende og pupille-utvidende øyedråper. Noen ganger kan det også være nødvendig med antibiotika eller immundempende medikamenter. Behandlingen avhenger av årsaken til uveitten og alvorlighetsgraden av betennelsen.

Ved mistanke om Uveitt må du oppsøke lege (fortrinnsvis øyelege) raskest mulig.

Artiklene på nettsidene du nå leser er skrevet av lekfolk med lang erfaring med aksial spondyloartritt. Innholdet er ikke ment å skulle erstatter leger og annen helsepersonells råd og instruksjoner om behandling mv.

Logo Som medlem i Bekhterev Norge bidrar du til å fremme vår gruppes interesser og dine egne muligheter. Meld deg inn her.